Downsyndrome Support School geopend

 

                        

Help mee aan een zonnige toekomst voor de school. 
Klik op het hart om te doneren!
 

 

 

Eerste school voor leerlingen met Downsyndroom

Oktober 2017 - heden

De eerste 8 leerlingen beginnen op 2 oktober 2017 op de Downsyndrome Support School.

In Suriname worden nog steeds kinderen met Downsyndroom thuis gehouden, omdat er te weinig kennis is over hun leermogelijkheden. Een nieuwe school, die dankzij de Dutch Down Support Foundation i.s.m. de WIN groep Suriname is opgericht, brengt hier eindelijk verandering in.

Na vele hectische maanden van voorbereidingen, met elkaar rond de tafel zitten, plannen maken met de WIN groep, skype gesprekken, contact leggen met gezinnen in Nickerie, trainingen verzorgen, vinden van gecertificeerde leerkrachten met ervaring en een groot hart voor onze doelgroep, leermaterialen en speelgoed verschepen vanuit Nederland en het inrichten van de klas, zijn wij supertrots en enorm blij te kunnen zeggen dat maandag 2 oktober 2017 de deuren open gingen van de nieuwe school in Nickerie, de “DOWNSYNDROME SUPPORT SCHOOL”.

De 8 leerlingen waar de school mee start, krijgen hier vanaf deze week 5 dagen in de week onderwijs op maat. De eerste school in Suriname waar dit mogelijk is! Cognitieve en sociale ontwikkeling, en ook acceptatie en integratie zijn de belangrijkste aandachtspunten. Van de ouders wordt ook een grote betrokkenheid verwacht. Sommige kinderen zijn nog niet eerder naar school geweest. We stappen met elkaar een zonnigere toekomst in!

Het voortbestaan van de school is afhankelijk van donaties. Uw DONATIE is heel erg welkom!

Op onze nieuwspagina delen we de ervaringen, indrukken en werkzaamheden van het bezoek van DDSF aan de Down Syndrome Support School in november 2017. 

'De school is open, maar we hebben geld nodig om de school te laten voortbestaan.'

Donateurs nodig om school structureel te kunnen ondersteunen 

De leerkrachten werken op dit moment op vrijwillige basis. We vinden het niet meer dan normaal als zij hun onkosten vergoed kunnen krijgen voor het fantastische werk dat ze doen. Daarnaast heeft de school materiaal, methodes en inrichting van het gebouw nodig. Hiervoor zijn donaties noodzakelijk.

Doneren?

                 klik op het hart om te doneren voor dit project!

Warme reacties op Facebook

'Het mooiste dat je een kind kunt geven is, op z'n minst, een kans.'